Hart van Velp
/

Voor en door bijzondere mensen

 

Cadeauwinkel

 

Werken in de cadeauwinkel

 

Door in de winkel te werken ervaren de cliëntmedewerkers dat ze meedoen in de samenleving. Hier ervaren ze geen druk maar worden ze uitgenodigd om mee te doen met de verschillende winkelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn: klanten persoonlijk helpen en hen te woord staan, productinformatie geven, artikelen inpakken, kassa bedienen, producten uitpakken en prijzen en assisteren bij het etaleren. 


In de winkel is ook ruimte aan de tafel voor diverse creatieve activiteiten. Indien gewenst kan men de winkelwerkzaamheden vanaf een veilige afstand gadeslaan. Door de grote verscheidenheid aan werkzaamheden wordt de cliëntmedewerker uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen. In de winkel kan er aan veel verschillende hulpvragen gewerkt worden zowel op het gebied van sociale vaardigheden als op het gebied van zelfstandig werken of initiatief tonen.

Prettige bijkomstigheid van de winkel is het contact met de klant, cliëntmedewerkers krijgen vaak een compliment over de producten, het inpakken en de persoonlijke aandacht, dit alles vergroot het zelfvertrouwen!


Doelgroep cliëntmedewerkers

De cliënten die bij Hart van Velp begeleiding krijgen, zijn mensen met een verstandelijke beperking, een vorm van autisme, 'niet-aangeboren hersenletsel', of een combinatie daarvan. Het kenmerk van de cliënten is het geringe emotionele niveau van functioneren. Vanwege de complexe hulpvragen van deze cliënten is een kleinschalige omgeving van groot belang. Binnen Hart van Velp staat de relatie tussen de cliënt en begeleiding centraal, alles staat of valt met attitude en sfeer. De leeftijd van de cliënten varieert, het zijn allemaal volwassenen met een zorgindicatie 4 en hoger.

 

 
E-mailen
Bellen
Info